fbpx

Wil jij ook een Koos de Koala lespakket op jouw school?

Teken dan nu in zodat Koos snel bij jou op school langs komt!

Er wordt door juffen en meesters op eigen initiatief al veel gebruik gemaakt van Koos de Koala op de basisschool. We krijgen veel aanvragen om Koos beschikbaar te maken voor het basisonderwijs. Dit vinden we natuurlijk ontzettend leuk! Daarom hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan onder docenten en scholen en hebben we een fantastisch mooi plan klaarliggen om een Koos de Koala lespakket te realiseren!

 

Het goede nieuws is dat wij bijna funding hebben gerealiseerd voor onze ambitie om op minimaal 1500 scholen dit lespakket aan te kunnen bieden. En dat we na een uitgebreid onderzoek precies weten hoe ons lespakket vorm moet krijgen:

  • Interactief
  • Innovatief door gebruik van oa. Augmentend Reality (AR/XR)
  • Klimaat, natuur en duurzaamheidsthema’s.
  • Kan gedurende het gehele schooljaar worden ingezet – naar eigen wens en gelegenheid.
  • Bedoeld voor onderbouw klassen.
  • Digitale portal met lesbrieven en handleidingen.
  • Taal en rekenen worden geïntegreerd om ook aan de kerndoelen te werken.
  • Kleine eigen bijdrage van € 75, per pakket (hiervoor krijg je toegang tot veel materiaal en mogelijkheden).

Vanaf september mogen wij starten met een pilot voor 50 scholen. We willen jullie als eerste de mogelijkheid geven om je hiervoor in te schrijven.

Het is GEEN lespakket waar verplichtingen aanzitten om het hele jaar te gebruiken. Het is slechts een aanvulling op de bestaande lessen. Leerkrachten van de onderbouw kunnen naar eigen wens en tijd Koos inzetten wanneer de thema’s natuur, klimaat, dieren en/of burgerschap aan bod komen. Het is dus geen must om het lespakket te moeten gebruiken. Uit onderzoek en gesprekken met docenten weten we dat leerkrachten al ontzettend veel op hun bordje hebben… Daarom gaan we taal en rekenen volledig integreren zodat het geen extra tijd kost voor de scholen en leerkrachten, maar juist een leuke aanvulling is. We hebben ook een poule aan enorm enthousiaste leerkrachten die meewerken aan de invulling van het lespakket/ lesbrieven/ opdrachten.

Let op: de inschrijving sluit eind mei, de eerste 50 scholen die zich hebben aangemeld zijn verzekerd van een plekje en maken kans op een Meet & Greet + educatieve theatershow!

Wij hopen – samen met Koos – dat we de kinderen op jouw school mogen leren hoe ze lief kunnen zijn voor onze aarde.

Laat hieronder je gegevens achter en geef aan op welke school Koos een plekje verdient, zodat we samen op avontuur gaan voor een groene aarde!
 
Download hier de extra informatie over het lespakket: Koos de Koala op school info
 

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!