fbpx

Knutselen met Koos - Stekjes challenge

Deel dit bericht

De vogeltjes fluiten en het zonnetje begint te schijnen. De lente is begonnen! Dat betekent ook de groene vingers uit de mouwen halen. De ideale manier om samen met je kids duurzaam je tuin, balkon of huiskamer groener te maken: plantjes stekken!👩🏼‍🌾🌾

1: Wat heb je nodig?
  • Plant
  • Potgrond
  • Bloempot
  • Schaar
  • Water

Stap 1:
Knip het mini plantje los van de moederplant. Dit kan een deel van een tak zijn of een duidelijke vertakking. Bij een pannenkoekenplant is het van belang dat er wel een goed stuk van de wortel mee gaat.

Stap 2:
Zet het stekje in een pot met water. Zorg ervoor dat alleen de onderkant in het water zit en niet de bladeren. Wacht nu een aantal dagen tot het wortels krijgt van minimaal 2 cm. Zijn de wortels lang genoeg? Ga verder naar stap 3!

Stap 3:
Over naar het verpotten van het stekje. Vul de plantenpot voor de helft met aarde en steek het stekje in de aarde. Schep er nog een beetje aarde bij zodat het plantje stevig in de aarde zit. Giet er wat water en liefde bij!

Stap 4:
Geef het plantje een mooi plekje in huis en… klaar is Koos!

Ga op vakantie met het Koos de Koala Vakantie Doeboek