fbpx

Ontstaan van Coalafied:

Een duik bij het Great Barrier Reef in Australië was de trigger. Liselot en haar vrienden schrokken van al het afstervende koraal onder water. Alles grijs. Het greep ze aan. Maar hoe draag je zelf bij aan een beter milieu? Een duurzamer leven? Iedereen wilt wel ‘groener doen’, maar weet vaak niet hoe of waar te beginnen. Vanuit die behoefte is Koos de Koala geboren en is Coalafied opgericht. 

Met het team willen we kinderen (en volwassenen) bewust maken van het klimaat, het milieu en elkaar leren om een beetje lief te zijn voor onze aarde, met humor en vooral met veel (lees en kijk) plezier!

Coalafied is een start-up met een idealisme: bewustzijn creëren over onze aarde en hoe we hiermee om moeten gaan.

Missie

Coalafied is de organisatie achter Koos de Koala. Als organisatie willen we een positieve bijdrage leveren aan de wereld – via gezinnen een positieve impact hebben op de natuur en onze aarde. Wij creëren bewustzijn over hoe we hiermee om moeten gaan. We willen gezinnen helpen om duurzamere keuzes te maken. In een kleurrijk en eenvoudig jasje gestopt, zodat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen het leuk vinden om hier iets over te leren. We zijn ervan overtuigd dat we samen met kinderen, (groot)ouders en scholen dat verschil kunnen maken.

Het keurmerk B Corp staat voor bedrijven die mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt nemen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

100% duurzaam kunnen we als start-up nog niet zijn, maar hier streven we wel naar. We werken hier onder andere samen aan met Trees for all. Trees for all is een erkend goed doel met een CBF-keurmerk en plant bomen voor onder andere CO2-compensatie in Nederland. Daarnaast zijn wij gestart met het B Corp certificerings traject. Het B Corp keurmerk (kort voor Benefit-Corporations) staat internationaal hoog aan-geschreven als bedrijven die hun producten of diensten inzetten voor een betere wereld. We streven ernaar om dit in 2021 te behalen.

Iedereen kan een steentje bijdragen om Nederland CO2-neutraal te maken.

Liselot_Koos

Liselot (Founder) aan het woord:

“Voor Coalafied is impact maken de kern van wat we doen – het bedrijf zou niet bestaan zonder. Vaak hoor je als startup-ondernemer: “zorg eerst dat je businessmodel staat en maak je dan pas zorgen over de impact'”

“Voor ons is het belangrijk om vanaf het begin na te denken nadenken over een duurzame bedrijfsvoering (Koos kijkt altijd mee over onze schouder of we wel groen bezig bezig zijn ;-)). Door vanaf de eerste dag te kiezen om een B Corp te willen zijn, kunnen we vanaf het begin de juiste doelen stellen. Hopelijk komen hier mooie samenwerkingen uit voort en gaan meer bedrijven volgen.”

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!