fbpx

Koos & Moos op Youtube

De avonturen van Koos gaan verder online. Op YouTube heeft hij zijn eigen serie: Koos & Moos. In het eerste seizoen van Koos & Moos draait alles om bossen en bomen en waarom het zo belangrijk is om deze te beschermen. Het eerste seizoen heeft 8 afleveringen. Kijk ze nu!

Video afspelen

Aflevering 1 – Ontbossing

Oh nee! Moos breekt zijn bed tijdens een potje Annemaria-Koekoek. Koos legt hem na een slapeloze nacht uit dat wereldwijd heel veel dieren hun slaapplaats verliezen en nergens heen kunnen. Jungle Judy laat zien waarom ontbossing zo’n probleem is en wat er kan worden gedaan om dit te voorkomen.

Video afspelen

Aflevering 2 – Biodiversiteit

Oh nee! Als Moos wordt dwars gezeten door een dikke bromvlieg gaat hij op oorlogspad. Koos legt met een wel heel bijzondere lunch uit dat alle dieren nodig zijn om de kringloop van de natuur goed te laten draaien. Jungle Judy laat in haar tropische thuisfront zien hoe het werkt.

Video afspelen

Aflevering 3 – Goed of Fout Hout?!

Ka-ching! Moos heeft een teakhouten tafeltje gekocht, maar Koos legt uit dat dat misschien wel is gemaakt van fout hout. Evert-Jan de de Bosw8er legt in het bos uit wat het verschil is tussen goed en fout hout. Weet jij het?

Video afspelen

Aflevering 4 – Wat is het WARM!

Pff, het is WARM!! Moos is met meerdere ventilators en alle lichten aan een puzzel aan het maken. Koos legt met een dik aangekleed experiment uit dat al die energieverspilling de aarde nóg warmer maakt. Jungle Judy legt uit wat daar de gevolgen van zijn.

Video afspelen

Aflevering 5 – Zuurstof, planten die ademen?!

Wow, Moos wil met een kettingzaag een tak te lijf gaan! Koos leert hem, door zijn adem in te houden, dat hij zuurstof nodig heeft om te overleven. En wie denk jij dat die zuurstof maakt? Evert Jan de Bosw8er legt het uit! 

Video afspelen

Aflevering 6 – Waarom veranderen blaadjes van kleur?

Moos maakt een schilderij van een tak met bladeren, maar ineens veranderen ze van kleur! Koos probeert Moos met een bijzonder experiment iets uit te leggen over de functie van bladeren voor een boom. Bosw8er Evert-Jan legt uit hoe het nou eigenlijk echt kan dat blaadjes in de herfst van kleur veranderen.

Video afspelen

Aflevering 7 – Afval is Waardevol?! Recyclen maar!

De aarde is een beetje moe… Moe van alle nieuwe spullen die de mensen willen hebben. Maar wij kunnen samen de aarde helpen! Door spullen die we niet meer nodig hebben op een goede manier weg te doen – dat noemen we recyclen ♻️ Moos leert dat we in Nederland heel goed afval scheiden. We recyclen de spullen zodat we daar weer nieuwe dingen van kunnen maken in een fabriek!

Video afspelen

Aflevering 8 – Papier hier!

Wordt papier van bomen gemaakt? Moos schrijft zijn toffe rap-teksten op oneindig veel papiertjes. Hij schrijft bijna een hele boom op! Koos legt uit dat papier van bomen wordt gemaakt en dat je zuinig moet omgaan met het gebruik van papier. Moos gaat meer ontdekken bij de papierfabriek. Daar maken ze van oud papier weer nieuw papier!

Wist je dat het decor van Koos & Moos grotendeels gemaakt is van gerecycled karton?

Met Koos & Moos op avontuur voor een groene aarde

Met zijn grote mensenvriend Moos gaat Koos op zoek naar antwoorden over de natuur en het milieu. Ze leren kinderen (en hun ouders) hoe we beter voor de aarde kunnen zorgen en ontdek je dat je meer kunt doen dan je denkt om de aarde groen door te geven 🌱 De avonturen van Koos & Moos zitten vol grappige momenten én leuke liedjes.

De serie speelt zich grotendeels af in het huis van Moos. Hij is zo lief om tijdelijk onderdak te bieden aan Koos nu hij in Nederland is. 

In elke aflevering worden er uitstapjes gemaakt naar spannende plekken zoals de jungle of een papierfabriek. Er valt genoeg te beleven met Koos & Moos. Abonneer je kids dus snel op het kanaal van Koos de Koala. 

Even voorstellen...

DitisMoos

Dit is Moos

Moos houdt veel van dansen en spelletjes en doet dit echt overal (of daar nou ruimte voor is of niet). En hij is gek op appels – en peren en wortels en radijsjes en komkommers. Nou, eigenlijk al het groente en fruit dus! Moos is ook gek op avontuur… Maar stiekem ook een beetje bang voor spinnen en andere kleine insecten.
JungleJudy

Dit is Jungle Judy

Jungle Judy weet bijna alles over het tropisch regenwoud! Ze is bioloog en woont in de Amazone. Nergens op aarde leven er zoveel soorten dieren en planten als daar. Jungle Judy vertelt Koos & Moos wat er allemaal in het regenwoud gebeurt en hoe we samen ervoor kunnen zorgen dat de planten en dieren worden beschermd en het daar zo mooi groen blijft. In dit filmpje stelt ze zich aan je voor. 

Boswachter-evertjan

Dit is boswachter Evert Jan

Bosw8er Evert Jan is de hele dag op pad in de natuur! Hij noemt dat “natuurbeleving”. Hij vertelt Koos & Moos van alles over de Nederlandse bossen en wat er in ons eigen land aan de hand is met de bomen, planten die daar groeien, en dieren die daar wonen, en waarom bijvoorbeeld blaadjes van kleur veranderen in de herfst. Je kan hem hier ook volgen via zijn eigen kanalen.

Dit is Gaia

Vanuit de Griekse mythologie staat Gaia symbool voor de aarde. Ze werd beschouwd als ‘de oermoeder’. In de serie is ze de begeleidende en lieve stem die Koos & Moos tijdens hun avonturen van raad voorziet en over hun schouder meekijkt.

Wist je dat het decor van Koos & Moos grotendeels gemaakt is van karton?

Samen met het Amsterdamse bedrijf Kartent hebben we een circulair decor ontworpen. De achterwanden, takken, blaadjes en meubels zijn allemaal van karton gemaakt! Het karton komt uit Nederland en is gerecycled. Van oud karton maakt Kartent allerlei producten op hun snijmachine. Denk aan lampen, stoeltjes en zelfs een bed!
Youtube_Backstage

Neem eens een kijkje in de shop van Kartent voor een duurzaam cadeau met een mooi verhaal:

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!