Koos & Moos

Koos & Moos op Youtube

De avonturen van Koos gaan verder online. Op YouTube heeft hij zijn eigen serie: Koos & Moos. Moos is de allerbeste mensenvriend van Koos. Ze vertellen elkaar spannende verhalen, zingen samen liedjes en halen grappen met elkaar uit. De serie speelt zich grotendeels af in het huis van Moos. Hij is zo lief om tijdelijk onderdak te bieden aan Koos nu hij in Nederland is. Koos leert vervolgens op zijn beurt Moos weer hoe je lief kunt zijn voor de aarde!

In elke aflevering worden er uitstapjes gemaakt naar spannende plekken zoals de jungle of een papierfabriek. Er valt genoeg te beleven met Koos & Moos. Abonneer je kids dus snel op het kanaal van Koos de Koala. 

Wist je dat het decor van Koos & Moos grotendeels gemaakt is van karton?

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Even voorstellen...

DitisMoos

Dit is Moos

Moos houdt veel van dansen en spelletjes en doet dit echt overal (of daar nou ruimte voor is of niet). En hij is gek op appels – en peren en wortels en radijsjes en komkommers. Nou, eigenlijk al het groente en fruit dus! Moos is ook gek op avontuur… Maar stiekem ook een beetje bang voor spinnen en andere kleine insecten.
Hij is een tikkeltje eigenwijs en wilt altijd alles weten over álles! Koos vertelt hem veel dingen over de natuur en de dieren. En Moos leert op zijn beurt Koos weer dingen over mensen.

Dit is Jungle Judy

Jungle Judy weet bijna alles over het tropisch regenwoud! Ze is bioloog en woont in de Amazone. Nergens op aarde leven er zoveel soorten dieren en planten als daar. Jungle Judy vertelt Koos & Moos wat er allemaal in het regenwoud gebeurt en hoe we samen ervoor kunnen zorgen dat de planten en dieren worden beschermd en het daar zo mooi groen blijft.

JungleJudy
Boswachter-evertjan

Dit is boswachter Evert-Jan

Boswachter Evert Jan is de hele dag op pad in de natuur! Hij noemt dat “natuurbeleving”. Hij vertelt Koos & Moos van alles over de Nederlandse bossen en wat er in ons eigen land aan de hand is met de bomen, planten die daar groeien, en dieren die daar wonen, en waarom bijvoorbeeld blaadjes van kleur veranderen in de herfst.

Wist je dat het decor van Koos & Moos grotendeels gemaakt is van karton?

Samen met het Amsterdamse bedrijf Kartent hebben we een circulair decor ontworpen. De achterwanden, takken, blaadjes en meubels zijn allemaal van karton gemaakt! Het karton komt uit Nederland en is gerecycled. Van oud karton maakt Kartent allerlei producten op hun snijmachine. Denk aan lampen, stoeltjes en zelfs een bed!
Youtube_Backstage

Neem eens een kijkje in de shop van Kartent voor een duurzaam cadeau met een mooi verhaal: