fbpx

Koos de Koala Stichting

Een interactief lesprogramma waarbij leerlingen van de onderbouw op een positieve en speelse manier leren hoe bijzonder de aarde is.

Koos de Koala inspireert kinderen over de superkrachten en de wonderen van de natuur. Aan de hand van thema’s krijgen de kinderen opdrachten met onder andere leuke excursies, video’s, liedjes en quizjes. Door middel van Augmented Reality komen Koos en vriendjes zelfs echt tot leven. Koos leert de kinderen over de wijsheid van de natuur en onze aarde. Dat noemen we AardeWijs. En zeg nou zelf, met Koos wil iedereen toch op avontuur?!

Doelstelling

De stichting heeft ten doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en bewustwording van kinderen op het gebied van natuur en klimaat en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn. Onze doelstelling is dat in schooljaar 2022/2023 1500 scholen van de 6.131 basisscholen in Nederland het Koos de Koala lespakket heeft gebruikt in de onderbouw (groep 1 t/m 4).

“Basisschoolkinderen van nu zijn rond 2030 klaar met hun opleiding. Heeft die ze voorbereid op klimaatproblemen?”

Amazone

Een deel van de opbrengst van het lesprogramma doneren wij aan een lokale samenwerkingspartner in Peru. Samen hebben wij de missie om de regenwouden in de Amazone te herstellen en versterken. Dit doen zij door samen met lokale boeren en gemeenschappen de bossen te regenereren en door aanplanten van diverse inheemse bomen.

Samen maken we de aarde weer groen!

De Koos de Koala Stichting bestaat uit een jong en ambitieus team van creatieven, producenten, communicatie professionals en ervaringsdeskundigen met een passie voor onze planeet en een sterke drive om zoveel mogelijk kinderen en ouders te bereiken met onze missie. Daarnaast betrekken we in alle fasen van het project experts en partners op het gebied van (digitaal) onderwijs, klimaat en duurzaamheid.

Annelies Broers

Voorzitter van het bestuur is Annelies Broers. Met een juridische achtergrond heeft zij door de jaren heen enorm veel projectmatige ervaring opgedaan vanuit uitgeverijen. Annelies is moeder van 2 jonge kinderen (en Koosfans) en als voorzitter leidt zij het bestuur en de vergaderingen van de stichting.

Martijn de Jong

Martijn de Jong heeft ruime ervaring als Projectmanager in media en events bij bedrijven zoals BNNVARA, IDTV en XSAGA. Als secretaris is hij verantwoordelijk voor de verslagen en notulen van de stichting en het schrijven van brieven of andere stukken namens de vereniging.

Reinoud Blom

Reinoud Blom studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft verschillende functies vervuld binnen advies (Boston Consultancy Group) en educatie (Lyceo en Rijksuniversiteit Groningen). Als penningmeester beheert hij het geld van de vereniging of stichting. Hieronder valt het beheer van de bankrekeningen, het maken van het financieel jaarverslag en het bewaken van de begroting in samenwerking met het projectteam.

Wanneer kinderen al op jonge leeftijd milieubewust worden gemaakt, kan het hele gezin bijdragen aan een duurzame en groene aarde.

Wil je meer weten of doneren om het lespakket of scholen te verwezenlijken? Werk je op, of ken je een school of klas die misschien mee wil doen aan de eerste pilot? Laat het ons weten en hopelijk tot heel snel bij jou of jouw kinderen op school! 🐨🌿

ANBI gegevens
De Koos de Koala stichting heeft een ANBI status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling.

Een ANBI status krijg je als goed doel van de belastingdienst. Om door de Belastingdienst als ANBI aangewezen te kunnen worden, moeten het doel en de activiteiten van de instelling een algemeen belang dienen. Verder mag een ANBI geen winstoogmerk hebben en geen particulier belang dienen. Het grote voordeel is dat je geen belasting betaalt over de gift aan de Koos de Koala Stichting. 


Naam organisatie:

Koos de Koala Stichting


RISN nummer / KVK nummer:

862940710 / 83631151


Bankgegevens Triodos

IBAN: NL18TRIO0320363457


Contactgegevens:

Postadres: Paramariboplein 42-3, 1058 AT, Amsterdam

Telefoonnummer oprichter L.J.C. Jansen +31 6 45 76 21 90

E-mail: info@koosdekoala.nl


Doelstelling:

De Koos de Koala Stichting heeft als missie om kinderen in het basisonderwijs te leren hoe ze goed voor onze aarde moeten zorgen. Dit wordt gestimuleerd door een interactief lespakket te ontwikkelen en te verspreiden waarmee het klimaat de prioriteit krijgt die het verdient. Het creëren van bewustzijn hierover is de eerste stap naar verandering en actie.

De Stichting heeft ten doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en bewustwording van kinderen op het gebied van natuur en klimaat en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.


Beloningsbeleid

Het bestuur voert haar functie op vrijwillige basis uit en ontvangt geen salaris of andere beloning voor de verrichte werkzaamheden. Enkel als er onkosten worden gemaakt, zal er sprake zijn van een vergoeding. 
 

De stichting heeft momenteel geen betaald personeel in dienst, mocht dit in de toekomst veranderen zal dat vermeld worden en transparant gemaakt worden in het financiële jaarverslag.


Beleidsplan

Klik hier voor de hoofdpunten uit het beleidsplan 2021-2025 van de stichting.

Beleidsplan Koos de Koala Stichting

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!