fbpx

Zijn jullie al ‘AardeWijs’?

Doe mee met de AardeWijs Challenge op zoveel mogelijk basisscholen in Nederland!

22 april is het De Dag van de Aarde (Earth Day).. en vanaf dan willen we extra aandacht besteden aan de mooie plek die we ons thuis noemen.

Voor Koos de Koala is het namelijk iedere dag ‘aarde dag’. Zijn missie is om zoveel mogelijk kinderen ‘aardewijs’ te maken; door kinderen op school mee te nemen op avontuur door de natuur en ze zo te leren hoe iedereen kan bijdragen aan een groene aarde.

Help jij mee met de AardeWijs challenge op zoveel mogelijk basisscholen in Nederland?

We zoeken ouders (of opa’s, oma’s, tantes, buren, vrijwilligers, natuurliefhebbers…) die het leuk lijken om voor een uurtje leraar te spelen en les te geven samen met Koos.

Je deelt het verhaal van Koos de Koala die kinderen leert hoe ze goed voor de aarde kunnen zorgen. Benader een basisschool zodat jullie samen een lesuur kunnen inplannen. Je ontvangt digitaal de AardeWijs les die je gaat geven en alle instructies. Dit bestaat uit een video, een verhaal dat je kunt voorlezen en een leuke opdracht. Alles is heel makkelijk in gebruik en speels vormgegeven. Een kind kan de was doen (uhh lesgeven ;)) Én het leuke is; de school ontvangt daarna GRATIS het volledige AardeWijs lesprogramma, zodat ze daarna zelf de natuurlessen kunnen geven aan de kinderen.

HOE GAAT HET IN Z’N WERK 

1. Benader een school of ze openstaan voor een groene take over! (elke datum en tijdstip dat voor jullie uitkomt is mogelijk).

2. Stuur een mailtje naar kris@koosdekoala.nl of laat hier onder je gegevens achter zodat we je kunnen vertellen hoe het in zijn werk gaat (heel simpel).

3. Met elkaar maken we er een avontuurlijke, leerzame en inspirerende ervaring van!

Doe je mee?
Met jouw hulp kunnen we kinderen AardeWijs maken!

 

Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we contact met je op!

AardeWijs Lesprogramma

Met het positieve en interactieve lesprogramma van Koos de Koala worden basisschoolkinderen in de onderbouw klassen meegenomen op avontuur in de natuur en ontdekken ze zelf hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een groene aarde. Door kinderen te inspireren met de wonderen van de natuur en nieuwsgierig te maken voor al het moois om hun heen maken we ze onderdeel van de oplossing. Met Koos geven we de natuur een stem, gevoelens en een karakter. We leren kinderen, hun families en leerkrachten over de wijsheid van de natuur en onze aarde. Dat noemen we ‘AardeWijs’.

Koos de Koala Stichting

De Koos de Koala Stichting is opgericht om kinderen in het basisonderwijs te leren hoe ze lief kunnen zijn voor de aarde. Op dit moment heeft het klimaat en onze aarde nog een zeer beperkte plek in het basisonderwijs en het wordt tijd dat daar verandering in komt! 

Ga naar koosdekoalastichting.nl voor meer informatie 

 

AardeWijs:

Hoe wijzer we worden over de wonderen van de natuur, de aarde, de dieren én ook het klimaat en de klimaatverandering. Hoe meer het verwondert en nieuwsgierig maakt en hoe meer het ervoor zorgt dat we (of de kinderen) van de aarde gaan houden en ervoor willen zorgen.

“Basisschoolkinderen van nu zijn rond 2030 klaar met hun opleiding. Heeft die ze voorbereid op klimaatproblemen?”

De onderdelen van het lesprogramma:

  • Digitale portal met lesmateriaal
  • Handleidingen en lesbrieven
  • Voorleesboek ‘Koos zoekt een Huis’
  • 8 delige kinderserie ‘Koos & Moos’
  • XXL Wereldkaart
  • Koos in Augmented Reality
  • 100% sociaal en duurzame Koos ‘logeerknuffel’
  • Extra: theatershow Koos & Moos
    (vanaf september in de Nederlandse theaters, waar ook een schoolversie van wordt gemaakt).

Download hier de extra informatie over het lesprogramma: Koos de Koala op school info

Wanneer kinderen al op jonge leeftijd milieubewust worden gemaakt, kan het hele gezin bijdragen aan een duurzame en groene aarde.

Wij hopen – samen met Koos – dat we de kinderen op jouw school mogen leren hoe ze lief kunnen zijn voor onze aarde.

Laat hieronder je gegevens achter en geef aan op welke school Koos een plekje verdient, zodat we samen op avontuur gaan voor een groene aarde!

🐨🌿

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!