fbpx

AardeWijs Lesprogramma

Met het AardeWijs lesprogramma voor het basisonderwijs leren kinderen (en hun families en leerkrachten) denken vanuit de natuur en gaan van daaruit op zoek naar oplossingen om in actie te komen.

AardeWijs is een interactieve lesprogramma waarin basisschoolkinderen (onderbouw) meegenomen worden op avontuur in de natuur en ontdekken ze zelf hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een groene aarde.

Door kinderen te inspireren met de wonderen van de natuur en nieuwsgierig te maken voor al het moois om hun heen maken we ze onderdeel van de oplossing. Met Koos geven we de natuur een stem, gevoelens en een karakter. We leren kinderen, hun families en leerkrachten over de wijsheid van de natuur en onze aarde. Dat noemen we ‘AardeWijs’.

Koos de Koala Stichting

De Koos de Koala Stichting is opgericht om kinderen in het basisonderwijs te leren hoe ze lief kunnen zijn voor de aarde. Op dit moment heeft de natuur en onze aarde nog een zeer beperkte plek in het basisonderwijs en het wordt tijd dat daar verandering in komt! Ga naar koosdekoalastichting.nl voor meer informatie 

AardeWijs:

Hoe wijzer we worden over de wonderen van de natuur, de aarde, de dieren én ook het klimaat en de klimaatverandering. Hoe meer het verwondert en nieuwsgierig maakt en hoe meer het ervoor zorgt dat we (of de kinderen) van de aarde gaan houden en ervoor willen zorgen.

“Basisschoolkinderen van nu zijn rond 2030 klaar met hun opleiding. Heeft die ze voorbereid op klimaatproblemen?”

De onderdelen van het lesprogramma:

  • Digitale portal met lesmateriaal
  • Handleidingen en lesbrieven
  • Voorleesboek ‘Koos zoekt een Huis’
  • 8 delige kinderserie ‘Koos & Moos’
  • XXL Wereldkaart
  • Koos in Augmented Reality
  • 100% sociaal en duurzame Koos ‘logeerknuffel’
  • Extra: theatershow Koos & Moos

Wanneer kinderen al op jonge leeftijd milieubewust worden gemaakt, kan het hele gezin bijdragen aan een duurzame en groene aarde.

Wij hopen – samen met Koos – dat we de kinderen op jouw school mogen leren hoe ze lief kunnen zijn voor onze aarde.

Laat hieronder je gegevens achter en geef aan op welke school Koos een plekje verdient, zodat we samen op avontuur gaan voor een groene aarde!

🐨🌿

Ga op vakantie met het Koos de Koala Vakantie Doeboek