fbpx

Koos' Duurzame Challenge

Hoe duurzaam is jouw dag vandaag?

Koos daagt je uit om 5 dagen duurzamere keuzes te maken. Vervang je dagelijkse producten door duurzame(re) alternatieven en draag zo jouw steentje bij aan een beter en schoner milieu. Doe jij en je gezin mee? Probeer samen de komende vijf dagen elke dag een nieuwe tip!

Dag #1

Is het je al eens opgevallen hoeveel verzorgingsproducten wel niet in een plastic verpakking zijn verpakt? Bijvoorbeeld jouw shampoo en douchegel! Al dit plastic is helemaal niet goed voor het milieu en een beter alternatief hiervoor zijn de zogenaamde shampoobar en soapbar. Deze zitten niet in een plastic doosje of fles en zijn dus heel erg milieuvriendelijk. En ze ruiken net zo lekker!

Dag #2

Nog een grote vervuiler is de plastic tandenborstel. Een groot gedeelte van onze tandenborstels spoelt namelijk dagelijks aan op stranden, drijven ergens in de oceaan of liggen op afvalbergen. Omdat plastic niet afbreekbaar is, zullen ze voor altijd rondzwerven op onze aarde. Kies daarom voor een tandenborstel van bamboe! Bamboe is een materiaal dat door de natuur afgebroken wordt en dus ook zeer milieuvriendelijk. 

Tip #3

Zeg doei tegen plastic zakjes om de schoollunch in te verpakken en gebruik een milieuvriendelijke broodtrommel. Een broodtrommel van roestvrij staal en/of bamboe is duurzaam, stevig en makkelijk schoon te maken. Zo hoef je niet elk schooljaar een nieuwe broodtrommel aan te schaffen!

Dag #4

In de supermarkt stoppen we vaak groente en fruit in een plastic zak. We nemen meestal wel zelf een boodschappentas mee, dus waarom zouden we dan ook niet gewoon onze eigen, herbruikbare groente- en fruit zak meenemen? De meeste van deze zakjes zijn gemaakt van biologisch katoen en kunnen in de wasmachine. Dit scheelt weer super veel onnodig plastic! 

Dag #5

Zie jij op straat en in de natuur ook altijd zoveel plastic flesjes liggen? Jij zult ze misschien niet op de grond gooien, maar een herbruikbare fles is alsnog een betere optie om een overschot aan plastic tegen te gaan! Het is goedkoper dan elke keer een nieuw flesje te kopen én doordat je hem in de vaatwasser kunt doen blijven er geen bacteriën achter. Daarnaast is er tegenwoordig zoveel keuze in kleur en ontwerp dat jij de allerleukste duurzame fles uit jouw buurt kunt hebben!

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!