fbpx
Koos de Koala

Wie is Koos?

Koos is de dapperste Koala van Australië en is door ontbossing zijn huis kwijt geraakt. Noodgedwongen moet hij op zoek naar een nieuwe plek om te wonen voor hem en zijn vriendjes. Hier start het avontuur van Koos… 

Koos creëert bewustzijn over hoe we met onze aarde om moeten gaan. Hij helpt je groenere keuzes te maken. Met zijn eerste boek, kinderserie en duurzame productenlijn ontdekken kinderen dat ze meer kunnen doen dan ze zelf denken om goed voor onze aarde te zorgen. Online deelt Koos leuke duurzame tips, inspiratie en activiteiten om samen met kind(eren) te doen. Want samen maken we de aarde weer groen! 

Koos is gek op eten en slapen! Het liefst hangt hij de hele dag rond in zijn eucalyptusboom, knabbelt hij aan blaadjes en slaapt hij het grootste gedeelte van de dag. Nadat zijn boom wordt omgehakt gaat hij vol goede moed op zoek naar een nieuw huis. Zijn avontuur lees je in zijn eerste boek.

Koos zoekt een huis

Koos & Moos

In de online kinderserie Koos & Moos gaan we op zoek naar antwoorden over de natuur en het milieu. Koos & Moos gaan op avontuur voor de natuur en ontdekken hoe we samen de aarde weer groen maken. Hun avonturen zitten vol grappige momenten én leuke liedjes.

Koos op school met het Aardewijs lesprogramma

Met het positieve en interactieve lesprogramma van Koos de Koala worden basisschoolkinderen in de onderbouw klassen meegenomen op avontuur in de natuur en ontdekken ze zelf hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een groene aarde. Door kinderen te inspireren met de wonderen van de natuur en nieuwsgierig te maken voor al het moois om hun heen maken we ze onderdeel van de oplossing. Met Koos geven we de natuur een stem, gevoelens en een karakter. We leren kinderen, hun families en leerkrachten over de wijsheid van de natuur en onze aarde. Dat noemen we ‘AardeWijs’.

Koos' Groene Productenlijn

Koos heeft niet alleen een boekenreeks, maar krijgt ook een eigen productlijn! Deze producten zijn allemaal op een duurzame manier ontwikkeld. Je hebt bijvoorbeeld Koos sokken voor jong en oud. Deze sokken zijn gemaakt van oude visnetten die uit de zee zijn gevist. Maar ook MOYU uitwisbare kleurplaten van steenpapier, een No More Plastic duurzame shopper, een XXL kleurposter en een 100% natuurlijke en plasticvrije baby & kids verzorgingslijn samen met Holland&Barret. 

Ontdek het allemaal in onze shop.

Koos heeft ook duurzame tips en activiteiten!

Klik op onderstaande buttons om te ontdekken: 

koos de koala

Koos & zijn vrienden

Koos gaat de hele wereld over en helpt andere dieren in nood die hij tegenkomt, zodat deze dieren niet hetzelfde hoeven ondergaan als hij. Maar een koala kan niet alles in zijn eentje! Daarom maakt hij snel nieuwe vrienden die hem helpen en vraagt hij om hulp als hij dat nodig heeft. Door zijn avonturen leert hij van alles over het milieu en onze aarde en wilt aan ons duidelijk maken dat we hier samen iets aan moeten doen!

Coco & Barry

De kookaburra vogels Coco & Barry zijn twee vrolijke Australische lachvogels die Koos de wegwijzen als hij op avontuur is.

Koos heeft een magische veer van de Kookaburra vogel aan Moos gegeven. Zo kan hij ook op avontuur, wanneer hij maar wilt.

Harrie & Harold

De muisjes Harrie & Harold gaan altijd met Koos mee op reis. Ze zijn dapper en lief en zitten muisstil.

Nog meer koalavriendjes!

Knip het masker uit en verander in een koalavriendje!
Deel jouw foto via Instagram met de hastags: #koosdekoala #koalavriendje

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!