Koos

Wie is Koos?

Koos is gek op eten en slapen! Het liefst hangt hij de hele dag rond in zijn eucalyptusboom, knabbelt hij aan blaadjes en slaapt hij het grootste gedeelte van de dag. Nadat zijn boom werd omgehakt ging hij vol goede moed op zoek naar een nieuw huis. Zijn avontuur lees je in zijn eerste boek ‘Koos zoekt een huis’. Maar zijn avonturen gaan verder.
Koos gaat de hele wereld over en helpt andere dieren in nood die hij tegenkomt, zodat deze dieren niet hetzelfde hoeven ondergaan als hij. Maar een koala kan niet alles in zijn eentje! Daarom maakt hij snel nieuwe vrienden die hem helpen en vraagt hij om hulp als hij dat nodig heeft. Door zijn avonturen leert hij van alles over het milieu en onze aarde en wilt aan ons duidelijk maken dat we hier samen iets aan moeten doen!

Coco & Barry

De kookaburra vogels Coco & Barry zijn twee vrolijke Australische lachvogels die Koos de wegwijzen als hij op avontuur is.

Koos heeft een magische veer van de Kookaburra vogel aan Moos gegeven. Zo kan hij ook op avontuur, wanneer hij maar wilt.

Harrie & Harold

De muisjes Harrie & Harold gaan altijd met Koos mee op reis. Ze zijn dapper en lief en zitten muisstil.

De boekenreeks van Koos

In de boekenreeks staan de belevenissen van Koos de Koala centraal. In zijn avonturen ontmoet hij dieren uit de hele wereld zoals Soof de Schildpad en Yza de IJsbeer die ook in te maken hebben met mileuplroblemen. In de boekenreeks gaat Koos samen met hen op zoek naar een oplossing en een veilig onderkomen. Zoeken jij en je kids mee? Ze kunnen jullie hulp goed gebruiken!

Koos & Moos

In de online kinderserie Koos & Moos gaan we op zoek naar antwoorden over de natuur en het milieu. Koos & Moos gaan op avontuur voor de natuur en ontdekken hoe we samen de aarde weer groen maken. Hun avonturen zitten vol grappige momenten én leuke liedjes.

De circulaire producten van Koos

Koos heeft niet alleen een boekenreeks, maar krijgt ook een eigen productlijn! Deze producten zijn allemaal op een duurzame manier ontwikkeld. Je hebt bijvoorbeeld Koos sokken voor jong en oud.
Deze sokken zijn gemaakt van oude visnetten die uit de zee zijn gevist. Maar ook een XXL kleurposter! 

Binnenkort beschikbaar in de webshop!

Hey vriend!

Knip het masker uit en verander in een koalavriendje!
Deel jouw foto via Instagram met de hastags:

#koosdekoala #koalavriendje