fbpx

Koos’ favoriete Koningsspelen

Koning voor een dag!

Het is Koningsdag, tijd voor feest, lekker eten en veel activiteiten. Lang leve Koning Willem-Alexander! Gehuld in oranje kleding vieren wij zijn 56e verjaardag. Koos staat natuurlijk ook niet stil tijdens deze feestdag. Dus daarom heeft hij zijn favoriete (kindvriendelijke) activiteiten tijdens koningsdag op een rijtje gezet!

1..   Sta op de Vrijmarkt

Heb je nog genoeg oude spullen liggen die je niet meer gebruikt? Dan is dit de perfecte dag om ze een nieuw leven in te blazen! Neem een kleedje mee en ga samen met je kids deze spullen verkopen. Extra leuk om daarna Koningsdag goed af te sluiten met het geld dat is verdiend!

2.    SinaaSpelen 

Probeer zo veel mogelijk sinaasappelen aan de overkant te krijgen, maar zonder je handen te gebruiken. Je mag hierbij alleen je knieën gebruiken. Wie als eerste alle sinaasappelen aan de overkant heeft gekregen, wint! Dit spel kan je in teams spelen of een potje kids tegen de volwassen. De sinaasappelen zijn ook nog eens een lekkere, gezonde snack voor daarna.

3.   Koninkje prik

Je kent het spelletje ezeltje prik vast wel, koninkje prik werkt hetzelfde maar met een oranje tint! Pak wat oud karton dat je hebt liggen en knip hieruit een koning. Wie geblinddoekt het dichtst bij de kroon prikt wint!

4.   Dat is een eitje!

Verzamel een aantal lepels en ongekookte eieren en leg deze eieren op de lepels. Houd de lepel goed vast en zorg dat het ei heel aan de overkant komt. Wil je het iets moeilijker maken? Plaats dan de lepel met de achterkant tussen je lippen. Appeltje eitje!

5.   Duurzaam bowlen

Wat heb je nodig? Lege plastic flessen en een bal. Zet de flessen bij of naast elkaar en probeer met de bal zo veel mogelijk flessen om te gooien. Lukt het jou om in een keer alle flessen om te gooien? Tip van Koos, vergeet achteraf niet om de flessen weer in te leveren bij de supermarkt in de buurt zodat ze weer gerecycled kunnen worden.

6. Maak vegan oranje tompoucen

Oranje tompoucen zijn natuurlijk niet weg te denken tijdens koningsdag. Ook Koos lust ze maar al te graag. Maar wist je dat ze heel makkelijk zelf kunt maken? Wat eet je dan wel heeft een heel lekker vegan recept op haar website staan. Het enige wat je hoeft te veranderen is het roze kleurpoeder, koop oranje kleurpoeder om echte oranje tompoucen te maken. Eetsmakelijk!

Er zijn nog veel meer leuke activiteiten zoals spijkerpoepen, koekhappen, ringwerpen, je kan het zo gek niet bedenken als je het maar samen doet. Hebben jullie nou de ultieme Koningsdag activiteit bedacht? Deel het met Koos op Instagram @koosdekoala en inspireer zo nog meer kinderen en gezinnen.

Liefs Koos

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!