Koos’ favoriete Koningsspelen

Koning voor een dag!

Tijdens de Koningsspelen wordt iedere basisschool in Nederland omgetoverd tot een grote gymzaal. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen en hun ouders te laten zien dat samen bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. 

Deze feestelijke dag is natuurlijk ook ter voorbereiding op Koningsdag. Lang leve Koning Willem-Alexander! Gehuld in oranje kleding vieren wij zijn 54e verjaardag. Koos houdt van bewegen en is gek op spelletjes. Dus ook voor deze dag heeft Koos 5 van zijn favoriete Koningsspelen op en rijtje gezet die jij samen met je kind(eren) kan doen! 

1..   Verover de troon

Stoelendans met een koninklijk tintje. De stoelen staan in een kring met de rugleuningen tegen elkaar. De kinderen (en ouders) lopen er omheen en zodra de muziek stopt moeten ze op een stoel gaan zitten. Echter zit er een addertje onder het gras, want er staat 1 stoel minder dan het aantal deelnemers. Wie niet meer kan zitten, ligt uit het spel. Zet de muziek weer aan en blijf dit herhalen totdat er 1 iemand overblijft die de troon heeft veroverd. 

2.    SinaaSpelen 

Probeer zo veel mogelijk sinaasappelen aan de overkant te krijgen, maar zonder je handen te gebruiken. Je mag hierbij alleen je knieën gebruiken. Wie als eerste alle sinaasappelen aan de overkant heeft gekregen, wint! Dit spel kan je in teams spelen of een potje kids tegen de volwassen. De sinaasappelen zijn ook nog eens een lekkere, gezonde snack voor daarna.

3.   Zaklopen

Een oudhollands spel zoals zaklopen kan natuurlijk niet ontbreken. Wie het snelste is, mag het volgende spel uitkiezen! Heb je geen jute zakken? Een oude kussensloop werkt ook goed.

4.   Dat is een eitje!

Verzamel een aantal lepels en ongekookte eieren en leg deze eieren op de lepels. Houd de lepel goed vast en zorg dat het ei heel aan de overkant komt. Wil je het iets moeilijker maken? Plaats dan de lepel met de achterkant tussen je lippen. Appeltje eitje!

5.   Duurzaam bowlen

Wat heb je nodig? Lege plastic flessen en een bal. Zet de flessen bij of naast elkaar en probeer met de bal zo veel mogelijk flessen om te gooien. Lukt het jou om in een keer alle flessen om te gooien? 

Er zijn nog veel meer leuke spellen zoals spijkerpoepen, koekhappen, ringwerpen, je kan het zo gek niet bedenken als je het maar samen doet. Hebben jullie nou het ultieme Koningsspel bedacht? Deel het met Koos op Instagram @koosdekoala en inspireer zo nog meer kinderen en gezinnen. 

Liefs Koos

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin