fbpx

Koos’ zomerse activiteiten

Neem een slipperdag!

De zomervakantie is gestart en veel gezinnen blijven dit jaar in Nederland. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een aantal leuke gezinsactiviteiten voor tijdens de vakantie! 

Het zijn niet alleen leuke activiteiten, maar ook nog eens groen een duurzaam. Daarbij zijn er een aantal kleine duurzame tips toegevoegd om de dag nog een stukje groener te maken!

#1 Koos de Koala Speurtocht

Van 2 t/m 8 augustus kun jij met jouw gezin meedoen met de Koos de Koala Speurtocht! Door middel van de GPS-app Soekkies Stories kun jij samen met Koos in vakantieparken of natuurgebieden de speurtocht spelen. Via de website www.grootstespeurtocht.nl kun je kijken welke vakantieparken en natuurgebieden al meedoen of jij kunt een locatie bij jou in de buurt gratis opgeven. 

De speurtocht is niet alleen superleuk om te spelen, maar we vragen samen met Soekky Stories aandacht voor ontbossing én er is nog een uitdaging aan verbonden. Als er meer dan 15.000 deelnemers met de speurtocht meedoen wordt het wereldrecord verbroken. Het is dan namelijk de grootste speurtocht ooit!

Ga dus samen met jouw gezin tussen 2 en 8 augustus lekker de natuur in. En ga samen met Koos de Koala op avontuur voor een groene aarde. Check snel de locaties bij jou in de buurt of geef een nieuwe locatie op. Download de app en speuren maar!

#2 Bloemen en fruit plukken

Weten jouw kids waar groente en fruit nu echt vandaan komt? Ontdek samen wat er allemaal in de natuur te vinden is door naar speciale pluktuinen te gaan! Pluktuinen zijn er door heel Nederland. Je kunt bijvoorbeeld naar de Plukweide in Haarlem om zelf een boeket samen te stellen of ga bijvoorbeeld naar de tuin van By Broersen in Warmenhuizen om verschillende soorten fruit te plukken, zoals aardbeien! Hier een aantal leuke pluktuinen op een rijtje:

www.plukweide.nl

www.bybroersen.nl

www.bloemenparadyske.nl

www.pluktuinhetplatteland.nl

www.lokalebloemetjes.nl

#3 Alpaca- of geitenboerderij 

Kinderen en dieren zijn bijna altijd een goede combi! Ga er lekker een dagje op uit en bezoek bijvoorbeeld een alpaca- of geitenboerderij. Op de boerderij leren kinderen dat ze lief moeten zijn voor dieren en leren zij bijvoorbeeld dat van alpacawol kleren worden gemaakt. Een dag vol knuffelen en leren! 

GROENE TIP: Is er zo’n boerderij bij jou in de buurt? Pak dan lekker de fiets en neem bijvoorbeeld eigen lunchpakketjes mee in duurzame broodtrommels in plaats van plastic zakjes. En gebruik bijvoorbeeld een drinkfles in plaats van op locatie drinken in plastic flesjes te kopen. Met al een paar kleine aanpassingen houd jij een dagje uit een stuk duurzamer!

#4 DIY-project

Heb jij wel eens met jouw kids een DIY-project gedaan? De vakantie is hier het ultieme moment voor! Wil jouw dochter een poppenkast of jouw zoon een nieuw auto-speelkleed? Ga samen op zoek naar tweedehands spullen waarmee je aan de slag kan. Gebruik oude spullen, verf, tweedehands stoffen en maak er jullie unieke project van. Het is niet alleen superleuk om samen aan de slag te gaan, maar ook nog eens goed voor het milieu om gebruik te maken van tweedehandsspullen.

TIP: Speur Pinterest af voor leuke ideeën!

Of maakt het Koos de Koala bordspel van een oude verzenddoos. Lees hier verder.

#5 Suppen of een andere activiteit in de natuur

De aarde is zo ongelofelijk mooi! Geef jouw kids deze liefde voor de natuur mee door buiten lekker actief te zijn. Ga suppen, mountainbiken, hutten bouwen of ga klimmen in een klimbos. Er zijn zoveel activiteiten in de natuur te doen. Een dagje pretpark kan misschien leuk zijn, maar helemaal duurzaam is die niet. De natuur heeft ontzettend veel te bieden! 

Heb jij weleens een bijenhotel gemaakt? lees hier hoe je dat kan doen!

Wist je dat uit onderzoeken blijkt dat als kinderen op jonge leeftijd van de natuur houden zij automatisch later ook beter voor de aarde zullen zorgen? Dat is wat ik als ‘groene koala’ natuurlijk heel belangrijk vind! :-) 

Liefs, Koos 🐨

Deel dit bericht

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!