fbpx

2021: een Koos bos. Help jij mee?

Koos verliest zijn huis vanwege ontbossing. Hij wilt hier aandacht voor vragen. Wist je dat er wereldwijd per jaar meer dan 15 miljard bomen verdwijnen? Dat komt overeen met honderden voetbalvelden per uur!

Papier wordt gemaakt van bomen. Het boek van Koos dus ook. Daar willen we natuurlijk wel iets voor terug doen! Daarom is het ons doel om in 2021 uit naam van Koos een bos te planten. Hier hebben we 2000 bomen voor nodig én jij kunt daar heel eenvoudig bij helpen!

Hoe werkt het?

Heel simpel, bij aankoop van Koos zijn producten wordt er een deel van de opbrengst gereserveerd voor de bomen. We hopen natuurlijk dat de teller snel omhoog schiet met jouw hulp! Het gaat nóg sneller als je direct een boom koopt in onze shop, deze kost maar € 5,-. Het eerste bos zullen we planten bij 2000 bomen, via onze socials en de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van onze groene missie 
BOMEN
0

Trees for All

Trees for All plant bomen, beschermt en herstelt bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden.

In Nederland en het buitenland plant Trees for All jaarlijks tientallen hectare bos. Alle bossen worden duurzaam beheerd. In buitenlandse bosprojecten werken zij samen met de lokale bevolking. Hierdoor verbeteren zij het inkomen van boeren en worden tropische bossen beter beschermd.

Bossen zijn ontzettend belangrijk voor mens en dier

Bossen zorgen voor schoon water, ze bieden een thuis aan mensen en dieren, en ze zijn een belangrijk tegen klimaatverandering. Toch gaan we niet goed met bossen om: ieder uur verdwijnen er wel honderden voetbalvelden aan bossen. Elk jaar zijn dat meer dan 15 miljard bomen. Dat is 2 keer zoveel als het aantal mensen op aarde!

Gebieden worden ontbost om verschillende redenen, hoewel landbouw verantwoordelijk is voor 80% van de wereldwijde ontbossing. Daarnaast verdwijnen bossen door houtkap voor pulpplantages (voor de productie van papier), voor de aanleg van wegen en door mijnbouw.

Wist je dat Trees for all al meer dan 5 miljoen bomen en struiken heeft geplant en 320 duizend ton vervuilende CO2 heeft gecompenseerd?

Weetje...

Dat onze aarde langzaamaan steeds warmer wordt? We krijgen een ander klimaat. Bomen beschermen ons klimaat.

Weetje...

Als iedere wereldburger jaarlijks twee bomen plant, stoppen we niet alleen de wereldwijde ontbossing, maar zorgen we dat er meer bos bijkomt.

Maak de aarde een stukje groener en plant een boom!

Volg Koos

…en ontdek wat jij zelf kan doen met je gezin voor een groene aarde.

Gebruik de #koosdekoala om te laten zien hoe groen jij bezig bent!